Rotterdam schenkt dobberend bos aan Floriade

05 januari 2021 11:35

ALMERE – De bomen van het Dobberend Bos in de Rotterdamse Rijnhaven verhuizen binnenkort naar het Floriadeterrein in Almere. Het bos is een concept van kunstenaar Jorge Bakker en ligt sinds 2016 in de Rijnhaven. Het wordt nu cadeau gegeven aan de Floriade.

De bedenker van het Dobberend Bos, kunstproducent Mothership, zag ruimte in de grote binnenhavens van Rotterdam. En bracht het kunstwerk 'In Search Of Habitus', van kunstenaar Jorge Bakker, tot leven met twintig dobberende bomen. Mothership wil de bomen in boeien graag een nieuwe ligplaats geven en heeft die gevonden bij de organisatie van de Floriade 2022.

Komend voorjaar zal het Bos te zien zijn op het Weerwater, bij de toekomstige entree van de wereldtuinbouwtentoonstelling. Het Bos is een cadeau van Rotterdam aan de organisatie van de Floriade. Komende week wordt het bos uit de Rijnhaven gehaald en per boot over de Maas naar Almere vervoerd. In de week van 18 januari zal de Floriade-organisatie de bomen in ontvangst nemen en wordt bepaald wanneer en op welke plek het dobberend bos komt te liggen.

Rijnhaven

De bomen dreven vijf jaar lang in gerecyclede boeien in de Rijnhaven, pal naast andere drijvende initiatieven. Het Dobberend Bos zorgde voor vergroening en dat er aandacht was voor klimaatverandering, vernieuwing, kunst, gezondheid in steden en bewustwording van het belang van groen en recycling. Het dobberend bos trok veel publiciteit.