Roze hemel bij Curves Almere Quinty Trustfull geeft startsein Pink Ribbon oktoberactie

07 oktober 2009 07:00

ALMERE - Ieder jaar besteedt fitnessfranchise Curves in oktober aandacht aan borstkanker waarmee geld wordt opgehaald voor Stichting Pink Ribbon. Niemand minder dan Quinty Trustfull, ambassadrice van de stichting Pink Ribbon, geeft dit jaar op woensdag 7 oktober het startsein in Club Hilversum tijdens de 'Girls Night In'.


Zodra Quinty het luchtruim roze heeft laten oplichten, gebeurt in alle Nederlandse clubs hetzelfde, dus ook in club Almere. Verder kunnen vrouwen op de Girls Night In terecht voor informatie over borstkanker en men kan via diverse acties donaties doen voor Stichting Pink Ribbon, zoals sponsortraining en artikelen kopen op de speciale stands. De verkoop van deze artikelen begint om 16.00 uur.

'Wave-effect'

"Alle Curves clubs in Nederland doen mee met de borstkanker actie, dus wij ook", zegt Eliza Damen, eigenaresse van Curves Almere. "Zodra Quinty lichtgevende ballonnen bij Curves Hilversum de lucht in laat gaan, volgen alle clubs in Nederland. Via dit 'wave-effect' wil Curves het bewustwordingsproces van borstkanker bij vrouwen vergroten. Daarnaast is er de hele maand oktober een inzamelingsactie. Zo betalen vrouwen die in de periode van 5 tot 17 oktober lid worden van Curves geen begeleidingskosten, maar doneren 25 euro aan de stichting Pink Ribbon. Daarnaast kunnen huidige leden iemand voor 5 euro steunen of herdenken op de Donatie Muur. Quinty prikt in club Hilversum het eerste certificaat op de donatiemuur, waarna iedereen kan volgen."
Curves Almere biedt een 30 minuten fitnessprogramma speciaal ontwikkeld voor vrouwen. Curves Almere is te vinden op IJmuidenstraat 33 in Stedenwijk. Kijk op www.curves.nl voor meer info. Curves is ook te volgen op www.twitter.com/curves30.