Rugby Club Bulldogs trots op titel 'Club van het Jaar'

06 juni 2021 11:00

SPORTPARK FANNY BLANKERS-KOEN – Rugby Club Bulldogs is verkozen tot Club van het Jaar in de gemeente Almere en kreeg deze titel vervolgens ook van de Provincie Flevoland.

Volgens voorzitter Edwin Veenendaal is de uitverkiezing te danken aan de geweldige samenwerking tussen de vrijwilligers die zich tijdens het vreemde Coronajaar sterk hebben gemaakt voor de club. Samen met de andere provinciewinnaars dingt de rugbyclub op sportpark Fanny Blankers-Koen nu mee naar de nationale titel. "Natuurlijk zou het prachtig zijn als onze club, de leden en vrijwilligers na een jaar hard werken voor de club worden beloond met die titel, maar we zijn natuurlijk nu al ongelofelijk trots met de reeds behaalde eretitels, waarmee we onze geweldige club, de mooie rugby sport en de Stad Almere in het zonnetje kunnen zetten", aldus Veenendaal.

Veerkracht

"In onze motivatie hebben we laten zien wat de veerkracht van de club is geweest in Coronatijd. Daarmee zijn we op sociaal, sportief en financieel gebied fantastisch deze periode doorgekomen. We hebben steeds gekeken wat er wel veilig mogelijk was en daarmee de leden een mooi sportaanbod kunnen geven."

Zo is het voor niet-leden mogelijk geweest gratis mee te sporten, is een moeders-team op de been gebracht en is er een social en een guppenteam gestart. "

Ook is de positieve band met de gemeente Almere nog eens extra aangehaald, met de ondertekening van een partnership overeenkomst tussen Almere Kenniscentrum Talent, een sportafdeling van de Gemeente Almere, en Rugby Club Bulldogs.

Voorzitter RC Bulldogs Edwin Veenendaal. (Archieffoto: Fred Rotgans)