Rugbyclub The Bulldogs wil damesteam uitbreiden"Je moet tegen een stootje kunnen"

17 december 2008 08:00

ALMERE - Gezocht: dames die het leuk vinden op aan rugby te doen. Beloning: veel plezier en een gezellige sportomgeving. Interesse? Kom eens op een dinsdagavond kijken op een training van de dames op sportpark De Wierden.


Het zou een advertentie kunnen zijn om Almeerse dames te interesseren in de rugbysport. Dat klopt ook wel: Rugbyclub The Bulldogs is sinds vorig jaar actief met een damesteam. De dames willen graag als Almeers team meedoen aan de competitie maar er zijn nog maar veertien leden ingeschreven. "We hebben dus nog een aantal dames nodig om mee te kunnen doen", zegt Linda Neuhuijs van RC Bulldogs. "We vormen nu nog in combinatieteam met Haarlem, maar het moet toch mogelijk zijn om een Almeers team te vormen."
Neuhuijs beseft dat rugby vooral wordt gezien als een stoere mannensport. "Vooral mannen moeten wennen dat ook dames rugby spelen, maar zo gek is dat helemaal niet. Het is een heel sportieve sport, waar ook veel tactiek bij komt kijken. Naast stevige verdedigers, hebben we ook snelle aanvallers nodig. Het is wel een stoere sport, je moet natuurlijk tegen een stootje kunnen. Maar het zijn gewone dames die aan rugby doen, hoor. Ik loop zelf ook vaak in een rokje."
Volgens Neuhuijs is ook de gezelligheid bij het damesrugby groot. "Na afloop van de wedstrijd gaan we vaak gezellig spelletjes doen, of praten wat. Het is een heel sociaal gebeuren. Ik nodig echt iedereen uit om die drempel eens over te stappen en een kijkje te nemen tijdens onze dinsdagavond-training die vanaf januari weer om 20.00 uur begint. Of neem een kijkje op de website www.rcbulldogs.nl."