Rugbyclub vertrekt met pijn van WierdenparkThe Bulldogs krijgt plek op sportpark Fanny Blankers-Koen

14 oktober 2009 06:28

WIERDENPARK - Rugbyclub The Bulldogs verhuist uiterlijk in 2013 naar het sportpark Fanny Blankers-Koen in Stad. De club is nu gevestigd op sportpark De Wierden in Haven. Daar moet het vertrekken in verband met woningbouw.


"We kregen vorig jaar via de pers te horen dat we moesten vertrekken van het sportpark", zegt voorzitter Ferry Stevens. "Dat was niet zo netjes van de gemeente. Later werd dat besluit weer ingetrokken. Alle clubs op het Wierdenpark zouden toen samengevoegd worden en gebruik moeten maken van dezelfde kleedkamers en één kantine. Dat werkt natuurlijk niet. Als club zijn de inkomsten uit de kantine van levensbelang. Bovendien wilden wij graag uitbreiden met een tweede veld. De gemeente heeft toen vlak voor de zomervakantie opnieuw een omslag gemaakt. Ons is het terrein toegezegd, pal naast het stadion van FC Omniworld."
De rugbyclub gaat waarschijnlijk in 2012 verhuizen. "Maar uiterlijk in 2013", aldus Stevens. "Het is jammer dat de communicatie zo slecht ging, maar met deze uitkomst zijn we natuurlijk blij. We kunnen nu ons tweede veld realiseren. De club kan doorgroeien."
Want rugby blijkt een groeiende sport. "We tellen nu 186 leden. Op het sportpark Fanny Blankers-Koen komt door FC Omniworld veel meer publiek. Dan zijn wij ook beter zichtbaar. Dat werkt in ons voordeel."
Toch zal The Bulldogs met pijn in het hart De Wierden verlaten. "Het sportpark moet deels wijken voor woningbouw. Dan heb je geen keuze. Maar als we morgen te horen krijgen dat we op De Wierden moeten blijven, doen we dat net zo makkelijk. Het betekent alleen dat we niet kunnen doorgroeien. En dat zou jammer zijn."