Ruim honderd nieuwe kavels te koop

16 oktober 2009 06:32

POORT / NOORDERPLASSEN-WEST - Om aan de grote vraag naar kavels te voldoen, komen op 17 oktober aanstaande 105 nieuwe IkbouwbetaalbaarinAlmere (IbbA)-kavels op de markt tijdens de Infodag vrij.


In Almere kan iedereen een eigen huis bouwen. Ook mensen met een bruto jaarinkomen tussen de 22.000 en 36.500 euro. Zij komen namelijk in aanmerking voor de IkbouwbetaalbaarinAlmere (IbbA)-regeling. De ruim honderd nieuwe kavels zijn verdeeld over twee wijken: het Homeruskwartier in Almere Poort en Noorderplassen West. De kavels zijn bedoeld voor rijwoningen. Om de toekomstige bouwers een handvat te bieden, is een catalogus samengesteld met allerlei mogelijke bouwplannen voor de kavels. Het is bijvoorbeeld mogelijk om een complete eengezinswoning in drie lagen te realiseren.
Tijdens de Infodag kunnen de potentiële kopers deze catalogus bij een inschrijfformulier ontvangen, evenals een brochure over de kavels en de regeling. De architecten en bouwbedrijven zijn ook aanwezig om de bouwplannen toe te lichten. Toekomstige kopers kunnen kiezen voor één van deze bouwplannen, maar dat hoeft niet. Ze kunnen ook een andere deskundige inschakelen om het huis te laten ontwerpen en bouwen.
De Infodag vindt plaats op zaterdag 17 oktober tussen 10:00 en 16:00 uur in het stadhuis van Almere. Naast allerlei praktische informatie over de regeling en bouwplannen, kunnen mensen zich ook al inschrijven. In aanloop naar 17 oktober kan iedereen terecht op www.ikbouwbetaalbaar.nl