Ruime patiowoningen in het project Kista

06 juli 2007 09:44

ALMERE - Iedereen heeft zo zijn eigen, specifieke redenen om een bepaalde woning te kopen. Zoals controller Jan Prins (55) die samen met zijn vrouw Wil (53) een patiowoning in het project Kista kocht, onderdeel van het plan de Nordics in Almere. Alle woonfuncties van deze woningen bevinden zich op de begane grond, zodat het plezierig en praktisch wonen blijft tot op hoge leeftijd.


"Dit project kwam voor ons op precies het juiste moment. We waren al een tijdje op zoek naar een wat compactere woning, aangezien de kinderen het huis uit zijn", aldus Jan Prins. Kleiner wil vooral zeggen: minder kamers, want de patiowoning is met zijn woonoppervlak van 148 m2 en inhoud van 600 m3 niet bepaald krap te noemen. Zijn vrouw Wil vertelt dat hun keuze in meer dan één opzicht ideaal is, aangezien het de perfecte tussenweg vormt tussen een appartement en een eengezinswoning met tuin. Wel het plezier van een flinke buitenruimte, in dit geval op het zuiden, maar bijvoorbeeld niet de lasten van tuinonderhoud.

Ruimte voor logees

Wat het echtpaar Prins ook prettig vindt is de omvang van de woning. Een woonkamer met keuken van bijna 70 m2 zul je elders niet zo gauw vinden. Prins: "Bovendien heeft de woonkamer een vide waardoor het een heel erg lichte ruimte is. Dat wordt nog eens versterkt door de breedte van de woning. Die bedraagt maar liefst tien meter."Zelf wonen en slapen ze op de begane grond. Op de eerste verdieping bevindt zich een slaapkamer met een tweede badkamer voor de kinderen, kleinkinderen en logees. Hier ligt ook een groot dakterras, waar het bij goed weer heerlijk toeven is.
Eurowoningen

Kista is een ontwikkeling van Blauwhoed Eurowoningen. Er zijn nog enkele patiowoningen in het plan Kista beschikbaar. De grote overzichtsmaquette is te bekijken in het Nordics verkoopinformatiecentrum aan de Steurstraat 23, Almere (Hogering afslag 17, Waterwijk-Oost), geopend op donderdag en vrijdag van 12.00 tot 18.00 uur en zaterdag van 12.00 tot 16.00 uur. Of kijk op www.nordics.nl of neem contact op met Schoeman Makelaars, 036-5486426.