Rustige jaarwisseling in Almere

01 januari 2018 12:28

ALMERE - Het algemene beeld is dat het een rustige jaarwisseling is geweest in Almere. Er zijn bij de gemeente geen grote incidenten en geen signalen bekend van geweld tegen hulpverleners. Net als vorige jaar is de brandweer in de nacht druk geweest met het blussen van brandjes. De gemeente gaat aan de slag met de inventarisatie van de schade.

Flevoziekenhuis

Het nieuwe jaar is voor het Flevoziekenhuis rustig begonnen, zonder grote incidenten. In totaal zijn 36 mensen op de Spoedpost behandeld. Bij drie patiënten ging het om vuurwerkletsel en bij drie patiënten om overmatig alcoholgebruik.  De jaarwisseling is in een goede sfeer en zonder agressie naar medewerkers verlopen.

 

Brandweer
In Almere brak op oudjaarsavond brand uit in een schuurtje aan de Capricciostraat. Omdat het vuur dreigde over te slaan naar een naastgelegen gebouw met hierin onder meer een tandartspraktijk schaalde de brandweer uit voorzorg op naar middelbrand. De brandweer had de brand echter snel onder controle en uiteindelijk bleek het toch om een kleine brand te gaan. In het pand waren op het moment van de brand geen mensen aanwezig. Bij twee meldingen van woningbranden in Almere bleek het in beide gevallen om een klein brandje op het balkon te gaan. Voor zover bekend was er nergens sprake van agressief gedrag naar brandweermensen op straat. 

(Foto: HV Almere)