Ruud Pet van GroenLinks in zijn blog op internet:Vraagtekens bij woningbouw Haven

21 januari 2010 08:00

HAVEN - Ruud Pet van de fractie GroenLinks heeft onlangs in zijn blog (een soort persoonlijke website met nieuws) vraagtekens gezet bij de woningbouw in Almere en in het bijzonder in Haven. Pet schreef op zijn blog dat hij zich met name zorgen maakt over de ontsluiting van Haven als de nieuwe wijk 'de Laren' erbij gebouwd wordt.


Pet: "Komende weken gaat het over een forse ingreep in de wijk de Wierden en over woningbouw in het Wierdenpark." Het aantal te bouwen woningen vindt Pet "tamelijk hoog, waardoor het Wierdenpark nu ineens ook de Uithof en de Bosgouw beslaat". De huidige buurtbewoners zouden daarom, als alle plannen doorgaan, verrast worden met "fikse ingrepen in hun woonomgeving". Hij haalt daarbij aan dat de gemeente in het verleden wel toezegde dat na de bouw van achttien woningen er niet meer gebouwd zou worden in de Uithof. Pet stelt: "Deze toezegging lijkt weinig waarde te hebben."

Vrees

Pet vreest dat de komst van de tweehonderd nieuwe woningen ten koste van de ruimte en het groen gaat. "De school en de supermarkt worden naar de rand verbannen om ook een rol te kunnen spelen voor de nieuwe wijk in het Wierdenpark (de Laren). Er komt een nieuw voorzieningencentrum. Helaas is dit straks niet bereikbaar met het openbaar vervoer. Voor de Wierden een verslechtering." Daarnaast is Pet bang dat de ontsluiting van het westelijk deel van Haven onder druk komt te staan: "Het roept vragen op. Bijna zevenhonderd woningen erbij maar de infrastructuur wordt niet aangepast. Geen verlenging busbaan naar de nieuwe wijk de Laren en geen extra ontsluitingsweg voor het autoverkeer." Hij vindt daarom dat er nogal wat af te dingen is op de voorliggende plannen. "Maar ik vrees dat de meerderheid van de raad er geen stokje voor gaat steken."
[In kader]

In de Wierden komen ruim 200 woningen er in de wijk bij. Ook komt er een school en supermarkt en een nieuw voorzieningencentrum.