Saamhorigheid groot op Lumièreparkfestival

09 juli 2007 15:07

ALMERE - Het Lumièreparkfestival dat afgelopen zondag werd georganiseerd in het Lumièrepark in Filmwijk, was een succes. Met het festival trachtte organisator Stichting Multiculturele Organisatie Almere (SMOA) vooral jongere buurtbewoners met verschillende achtergronden dichter bij elkaar te brengen; met succes.


Francis Leeuwin van SMOA: "Het festival is de hele dag door goed bezocht. Het weer zat mee. Tijdens het festival stond de autochtone Almeerder centraal, we hadden veel muziek van autochtone en allochtone bands. Maar ook andere culturen waren aanwezig. Dat maakte dat er een gemêleerd publiek op af kwam, een goede mix van culturen. Dit gaf een grote saamhorigheid en ontspannen sfeer."
Het doek dat door Multiversum gemaakt is ter ere van de onlangs overleden jongerenwerker René Kempenaar, werd op het festival voor de eerste keer getoond. "Dat werd gedaan door de jongens van Culture Shock. Ook werd er een gedicht opgedragen aan René", vertelt Francis. "Het gedicht werd begeleid door iemand op een djembe, het publiek viel er stil van. Dat was voor veel mensen wel even een emotioneel moment."
Al met al was er veel te zien en mee te maken."Het festival is verlopen zoals we in gedachten hadden. Vanwege minder subsidie was het dit jaar kleiner van opzet, maar er waren niet minder bezoekers. Nu op naar het vierde Lumièreparkfestival!"