SamenLoop voor Hoop-poster voor Jörgen Raymann

08 april 2009 07:00

NOORDERPLASSEN - De Almeerse cabaretier Jörgen Raymann heeft donderdag 2 april de eerste officiële poster in ontvangst genomen van de 24-uurs wandelestafette voor KWF Kankerbestrijding, SamenLoop voor Hoop Almere 2009. Dat gebeurde bij restaurant Boathouse in de Noorderplassen.


De poster werd uitgereikt door de 13-jarige ex-kankerpatiëntje Nikki Voss en SamenLoop-voorzitter Jan Horssius aan de Almeerse cabaretier Jörgen Raymann.
De poster werd uitgereikt op de sterfdag van Jörgen Raymann zijn vader, die aan kanker overleed. Raymann maakte bekend vanwege zijn betrokkenheid met het onderwerp kanker ook ambassadeur van de SamenLoop te willen worden. De 13-jarige Nikki Voss is leerlinge aan het Oostvaarderscollege in Almere. Zij toonde zich verheugd met de steun van de prominente Almeerder en kwam dan ook graag even naar restaurant Boathouse om de poster uit te reiken. Het drukwerk van de posters en ook een groot aantal flyers is geheel belangeloos verzorgd door GraphX. De Almeerse drukkerijen tonen zich toch al behulpzaam bij de SamenLoop, want ook Thieme Almere drukt 'om niet' 7500 folder die informatie verschaffen over de kaarsenceremonie op de zaterdagavond. Het Almeerse Nextdoor Design tekent voor het ontwerp van alle SamenLoop-uitingen.

Zestig jaar KWF Kankerbestrijding

De SamenLoop wordt op zaterdag 6 en zondag 7 juni gehouden. Dit is in het kader van zestig jaar KWF Kankerbestrijding. De loop begint zaterdag om 16.00 uur en eindigt 24 uur later om 16.00 uur op het Fanny Blankers Koen-sportpark, bij Atletiek Vereniging Almere '81.
Jörgen Raymann heeft de organisatie van de SamenLoop eerder al laten weten tijdens het 24 uur durende evenement met zijn band een optreden te willen verzorgen. Dat optreden vindt plaats tijdens het afsluitende uur van het evenement.
'Survivors'bijeenkomst

Op woensdag 15 april is er in Parkhuys Almere een speciale bijeenkomst voor survivors (ex-kankerpatiënten), die overwegen mee te willen doen aan het evenement. Op de website van de Almeerse SamenLoop, www.samenloopalmere.nl, staan meer activiteiten vermeld.