Samenloop voor HoopRegen maakt saamhorigheid nog groter

05 juni 2010 09:35

BUITEN - De hevige regenval van het afgelopen weekend zorgde ervoor dat het aantal bezoekers van de Samenloop voor Hoop wat tegenviel. "Maar de onderlinge saamhorigheid was juist groter", zegt voorzitter Willem Bakering. "En dat is toch het uitgangspunt van de Samenloop.


De Samenloop voor Hoop is een wandelevenement van KWF Kankerbestrijding dat 24 uur duurt. De Loop zet (ex)kankerpatiënten in het zonnetje en herdenkt de overledenen. "We begonnen met zon en we eindigden ook weer met zon", vat Bakering de tweede editie van de Loop in Almere samen. "Daartussen heeft het alleen maar geregend."
Vorig jaar werd de Samenloop gehouden op het sportpark Fanny Blankers-Koen onder mooie omstandigheden. "Dat was een centraal gelegen locatie", zegt Bakering. "De Creative Campus aan de Bolderweg ligt toch wat afgelegen. We kregen alle medewerking, hoor. Maar idealer zou het zijn als een Almeerse sportvereniging zich over de Samenloop zou ontfermen."
Of er een derde editie komt, is waarschijnlijk. Bakering: "Het aantal teams dat meeloopt was dit jaar gegroeid van 18 naar 25. En we hebben dit jaar 9000 euro opgehaald. De animo is er dus wel. Ik hoop dat ook wat meer mensen in de organisatie willen plaatsnemen."
Wie interesse heeft kan zich opgeven via 036-547 08 10 of pr@samenloopalmere.nl.
(Foto's: Fred Rotgans)