Samenwerking FC Omniworld en Ajax

20 mei 2010 14:16

SPORTPARK FANNY BLANKERS-KOEN - Ajax en FC Omniworld hebben overeenstemming bereikt over een samenwerkingsverband. De overeenkomst gaat in op 1 juli en heeft een looptijd van vijf jaar.


Ajax gaat met de Almeerse club, die per 1 juli de naam Almere City FC draagt, intensief samenwerken op het gebied van scouting, de doorstroming van talenten en het verhuren van spelers. De samenwerking is gericht op het betaald voetbal, maar ook op de jeugdopleiding die onderdeel gaat uitmaken van de Ajax-opleiding.
Rik van den Boog, algemeen directeur van Ajax: "We denken dat FC Omniworld een zeer geschikte club is om mee samen te werken. Almere is dichtbij en het eerste elftal speelt in de Jupiler League. Het was voor ons primair van belang dat we een club zouden vinden waarbij spelers zich verder kunnen ontwikkelen. Er zitten jongens in Jong Ajax en in onze A1 voor wie het beter is om in het eerste elftal van FC Omniworld te spelen. Dat bevordert enerzijds de ontwikkeling en dus de doorstroming van talenten naar ons eerste elftal en anderzijds moet het eerste elftal van FC Omniworld er beter van worden."
René ter Borgh, voorzitter van FC Omniworld: "De stad Almere is sportief en ambitieus, datzelfde geldt voor onze club. Het is een eer dat we met Ajax kunnen samenwerken. Ajax is een grote club met een enorme uitstraling en historie. Deze samenwerking biedt onze opleiding een platform om door te groeien, wat goed is voor de verdere ontwikkeling van de gehele club. Daarnaast moet de selectie van ons eerste elftal sterker worden. Dankzij deze overeenkomst met Ajax heb ik er veel vertrouwen in dat we onze ambities ook op het veld kunnen laten zien."