Samenwerking van partijen zorgt voor verbetering bosMooie trap in Buitenhout

05 november 2008 08:00

ALMERE - Samenwerking tussen Staatsbosbeheer, de gemeente Almere en de Buitenhout Gebruikers Groep heeft ertoe geleid dat het wandelpad bij het bos Buitenhout, ter hoogte van de Regenboog- en Bloemenbuurt, beter toegankelijk wordt voor wandelaars.


Vorige week zijn de werkzaamheden aan het nieuwe pad begonnen. Daarna worden de lanen die door het gebied lopen vrijgesteld, zodat de essen langs de paden hun natuurlijke vormen terugkrijgen. "Het is voor het eerst dat we deze verrichtingen doen aan de bomen", vertelt boswachter Herman Hake. "In overleg met de gebruikersgroep, dat door Staatsbosbeheer in het leven is geroepen, is besloten dat niet alleen een wandelpad aangelegd moet worden, maar dat er ook een trap aangelegd moet worden dat het wandelpad verbindt met het Regiapad, een fietspad richting de woonwijk. Het bos is tenslotte voor iedereen en zo proberen we naar alle partijen die gebruik maken van het bos, te luisteren."
Het bos is eigendom van Staatsbosbeheer, maar de brug en het fietspad zijn eigendom van de gemeente Almere. De trap wordt dan ook door de gemeente aangelegd, die door Staatsbosbeheer was benaderd met het verzoek. "Voor deze trap gebruiken we stenen die eerder ergens in de Eilandenbuurt gebruikt zijn", vertelt Adrie Weijmer van DVO, de afdeling bij de gemeente die zorg draagt voor het dagelijks onderhoud en herstel in de stad. "We kijken altijd of we materiaal, het zogenaamde 'wegmeubilair', kunnen hergebruiken. Deze stenen hadden we nog liggen dus die komen goed van pas." Door snelle actie van de gemeente wordt deze week al gestart met de aanleg van de trap, zodat wandelaars nog beter toegang hebben tot het Buitenhout.