Saskia Silberman is survivor bij Samenloop voor Hoop "Samen laten zien dat er kansen zijn"

29 mei 2010 21:35

ALMERE - Tijdens de SamenLoop voor Hoop in het weekend van 29 en 30 mei staan de survivors centraal. Survivors zijn de mensen die te maken hebben, of hebben gehad, met de diagnose kanker. Survivors laten op de SamenLoop zien dat kanker niet het einde hoeft te betekenen.


Een van de survivors is Saskia Silberman (44). De datum 10 juli 2008 staat in haar gegrift, want toen kreeg ze te horen dat ze borstkanker had. "Vanaf dat moment was ons onbezorgde leven voorgoed voorbij. We kwamen terecht in een achtbaan van emoties en behandelingen. We hebben samen een keer flink zitten snikken en hebben toen gezegd: dit worden één of twee shitjaren, maar we gaan nu het gevecht aan, ik geef mij niet zomaar gewonnen, ik vind het leven veel te leuk."
Saskia: "Vorig jaar tijdens de eerste SamenLoop voor Hoop in Almere zat ik nog midden in de behandelingen, maar kon toch meelopen met de openingsceremonie en dat was een hele overwinning op mijzelf. Nog zwaar aan de chemo, een kale kop, vreselijk vermoeid, maar wat was ik trots dat ik even kon meelopen tijdens de eerste SamenLoop voor Hoop in Almere. En zie nu, een jaar later, weer haar op mijn kop, helaas geen krullen maar elke dag een stapje vooruit. Ik heb afscheid van mijn internist genomen en wordt nu elk half jaar gecontroleerd. Ik vind het heel eng dat mijn lichaam het nu weer helemaal zelf moet doen."
Het samen zijn met andere survivors geeft Saskia een warm en goed gevoel. "Het organiseren van zo'n weekend kost zoveel vrije tijd van de vrijwilligers, dat ik hoop dat de opkomst van zowel survivors als wandelteams en toeschouwers enorm zal zijn. Deze loop staat in het teken van Hoop en Leven, daar gaat het tenslotte allemaal om. Laten we samen blijven strijden tegen deze vreselijke ziekte."
Meer informatie: www.samenloopvoorhoop.nl/almere.nl