Schaatsbaan De Pinguïn bestaat niet meer

15 januari 2010 07:43

MUZIEKWIJK - De afgelopen week stonden mensen verbaasd op het terrein waar ooit de landijsbaan De Pinguïn lag. Almeerders wilden de winterse omstandigheden graag benutten om te gaan schaatsen. Maar De Pinguïn bestaat niet meer. De ijsbaan, achter het zwembad in Muziekwijk, moest wijken voor aanleg van nieuwe velden voor hockeyclub De Almeerse.


Op de website van de Almeerse Schaatsvereniging staat te lezen dat de werkzaamheden al enige tijd aan de gang zijn. Het bestuur van ASV volgens voorzitter Jaap Manshanden in gesprek met de gemeente om een nieuwe combibaan aan te leggen op een andere locatie in de stad. Een combibaan is een 400 meterbaan die geschikt is voor zowel skeeler- als natuurijsevenementen.
"Onderhandelingen met de gemeente Almere hierover zijn gaande", zo schrijft de voorzitter op de website. "Er lopen inmiddels onderzoeken naar meerdere geschikte locaties. Deze gesprekken zijn complex maar verlopen heel positief. Er is een goede samenwerking met de gemeente en met de wethouder van sportzaken, Arno Visser."
Het bestuur van de ASV hoopt nog voor de zomer de leden te kunnen informeren waar de nieuwe combibaan gaat komen en meldt dat het 'jammer' is dat er dit seizoen niet geschaatst kan worden op De Pinguïn.