Schaatsbaan Schipperplein geopend

26 november 2008 08:00

ALMERE - De schaatsbaan op het Schipperplein is zaterdag geopend. Bij de opening waren ex-topschaatster Annamarie Thomas, de Testpiet en wethouder Arno Visser van Sport aanwezig.


De opening werd georganiseerd in samenwerking met de ondernemersvereniging Stadshart, DooWorld, Almere DEZE WEEK, Sportcity, gemeente Almere en vrijwilligers van de Almeerse Schaats Vereniging, ASV. De kinderen konden voor één euro meedoen aan een mini-elfstedentocht van elf rondjes. Voor elk rondje kregen ze een stempel. De opbrengst van de tocht is voor de stichting geefeenkoe.nl.
De schaatsbaan blijft open tot half maart 2009. Er worden het hele seizoen allerlei activiteiten georganiseerd voor met name de jeugd tot en met twaalf jaar. Dit zijn kinderfeestjes, jeugdschaatslessen, schoolschaatslessen, vakantieactiviteiten in samenwerking met de Schoor en DooWorld en schaatsen voor jongeren met een beperking. ASV verhuurt ook gedurende het seizoen schaatsen. Schaatsen voor speciale doelgroepen of bedrijven behoren ook tot de mogelijkheden, al dan niet in combinatie met activiteiten bij DooWorld. Alle activiteiten worden uitgevoerd door enthousiaste ASV-jeugdleden en ROC-studenten-Sport & Bewegen.
De opening is mogelijk gemaakt door de medewerking van: Ondernemers Vereniging Stadshart Almere, Almere Deze Week, DooWorld, Sportcity, gemeente Almere en de vrijwilligers van de Almeerse Schaats Vereniging.