Schaatsen onder schooltijd

14 januari 2009 08:00

ALMERE - IJsvrij zullen de meeste kinderen niet meer krijgen deze week, vanwege de ingezette dooi. Maar vorige week was het bij verschillende Almeerse scholen genieten van Almeers natuurijs. De Polderhof organiseerde een mini-elfstedentocht en leerlingen van middelbare school Echnaton en basisschool De Marionet genoten van 'de echte winter' in het Beatrixpark.


Alle leerlingen van De Polderhof in Almere Haven mochten donderdag 8 januari de ijzers onder binden en het ijs tussen de Buitenhof en de Groenhof op. Voorzorgsmaatregelen waren genomen, de gaten in het ijs geboord en met meer dan tien centimeter ijs kon het festijn beginnen. Met de hulp van leerkrachten, ouders en een groot aantal stoelen konden de kinderen meedoen aan een mini 'elfstedentocht' langs de steden op het ijs. Bij al deze steden konden de kinderen stempels krijgen om hun stempelkaart zo vol mogelijk te krijgen.
In het Beatrixpark was een prachtig stukje natuurijs waar de leerlingen van De Marionet afgelopen donderdag lekker hebben geschaatst. Iedereen genoot: de kinderen die al goed uit de voeten konden op de schaatsen, maar ook zij die de eerste schaatspasjes oefenden. Na afloop stond de warme chocolademelk klaar.
Scholengemeenschap Echnaton organiseerde een schaatstocht op natuurijs. In het Beatrixpark verschenen vrijdag vijfhonderd onderbouwleerlingen, die voor 1 euro konden schaatsen. In de middag konden ook de andere afdelingen genieten van ijsvrij. Initiatiefnemer Boy Lansmig: "Het is hartverwarmend om te zien hoeveel plezier leerlingen beleven aan deze activiteit. We hebben ons doel bereikt!"
Meepraten over dit onderwerp? Reageer op www.almeredezeweek.nl op de stelling: 'Maak van schaatsen een verplicht vak op basisscholen!' of mail naar de redactie op redactie@almeredezeweek.nl.