Scheidingsplanners zorgen voor financiële rust Stap voor stap door de scheiding heen

28 maart 2010 07:00

HILVERSUM - Razend druk hebben scheidingsplanners Eveline Minkes en Maarten Brunnekreef het. "Normaal hebben we circa vier nieuwe aanmeldingen per maand per planner, nu is het zeker twee keer zoveel", vertelt Minkes. "We zien altijd wel een hausse na de zomervakantie en de feestdagen, maar dit is niet te geloven."


Minkes en Brunnekreef helpen mensen die in scheiding liggen door het woud van financiële moeilijkheden heen, met adviezen en een scheidingsplan. "Bij echtscheidingen draait het voor 70% om financiën, 15% is juridisch en 15% is emotioneel, al ervaren de cliënten dat wellicht anders. Wij willen mensen financiële rust geven door problemen uit handen te nemen. Wat moet er geregeld worden, wat wil iedereen bereiken? Daarin bieden wij de helpende hand."
Bemiddelen doen de scheidingsplanners niet, bijvoorbeeld tussen banken en cliënten. Cliënten moeten uiteindelijk zelf de financiering regelen, maar er is wel een netwerk van mensen die de helpende hand kunnen bieden. Zodra de hele situatie overzichtelijk is, leggen de scheidingsplanners alles vast in een plan. "Wij zeggen dan: dit is de voorzet die we hebben gedaan. Wat vind je ervan? Kunnen we hiermee tot een compromis komen?" legt Brunnekreef uit. Op die manier wordt op een realistische manier, maar met respect voor elkaar geprobeerd tot oplossingen te komen. Zonder dat is er geen kans van slagen.
Vanuit hun pand aan de Koninginneweg 11 in Hilversum bedienen Minkes en Brunnekreef het Gooi en Almere.
Voor geïnteresseerden is gratis het boekje 'Help ik ga scheiden' op te vragen via www.scheidingsplanner.nl.