Scherp betoog gemeenteraadslid Edwina Molina op YouTube"Filmpjes laten zien hoe laf en slap politie

28 oktober 2009 08:00

ALMERE - Tijdens de discussie in de Politieke Markt van donderdag 15 oktober, uitte gemeenteraadslid Edwina Molina, van de eenmansfractie Molina, forse kritiek op de behandeling van een bijzonder onderzoeksrapport, waarin melding wordt gedaan over mogelijke belangenverstrengeling tussen stichting Kompaan en een uitzendbureau.


Kompaan houdt zich bezig met de re-integratie van zeer langdurig werklozen. Molina had scherpe kritiek en vragen naar aanleiding van dit rapport. Dit werd haar door de mede-raadsleden niet in dank afgenomen. Dit leidde na de vergadering tot de zoveelste escalatie tussen Nico van Duijn van Leefbaar Almere en Edwina Molina.
De dag na de vergadering werd onder de naam 'Molina raakt zenuw Kompaan' twee You Tube-filmpjes on line gezet. Deze filmpjes zijn inmiddels meer dan 200 keer bekeken. "Ik heb geen idee wie ze erop gezet heeft", zegt Molina. "Maar deze onverwachte steun in de rug komt mij goed uit. Ik kom op tegen de mogelijke misstanden bij Kompaan. Daar gingen mijn opmerkingen en vragen over."
Volgens Edwina Molina heeft het stadsbestuur liggen slapen toen een adviseur van Kompaan opdrachten verdeelde aan relaties. In de vergadering gaf zij haar visie over hoe de constructie bij Kompaan in elkaar zat. Bovendien wees zij de wethouder erop dat de directeur van Kompaan kenbaar had gemaakt dat de gemeente op de hoogte is van deze constructie. "Ik heb begrepen dat Kompaan twintig miljoen euro subsidie heeft ontvangen sinds haar bestaan. Het college heeft niet ingegrepen en dus gefaald. Maar ook wij als gemeenteraadsleden hebben gefaald. De onderste steen moet boven. De wethouder durft haar conclusie niet te trekken en een voorbeeld te nemen aan de directeur van Kompaan om per direct op te stappen."
De overige fracties spraken schande van de opmerkingen van Molina. Nico van Duijn nam zelfs de woorden 'onbeschoft' in zijn mond. Waarop Molina fel reageerde.

Filmpjes

Molina gaat de You Tube-filmpjes nu doormailen in haar netwerk. "Om te laten zien hoe slap en laf politiek in Almere is. Deze raadsleden zouden meer als zelfstandige volksvertegenwoordigers moeten handelen Maar velen durven dat niet." Voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2010 heeft Molina een nieuwe partij opgericht de Almere Voor Iedereen Partij (A-VIP), www.almerevip.nl.
Het is overigens niet de eerste keer dat 'steunbetuigers' filmpjes van Molina online hebben gezet. Er bestaat ook een filmpje onder de naam 'Hou je mond'. Deze film werd al bijna vierduizend keer bekeken. Molina zegt ook hier geen idee te hebben wie de maker is.