Scheuren door Almere Poort Off-road circuit voor radiografisch bestuurbare auto’s

09 juli 2007 12:40

ALMERE - Afgelopen weekend was het weer raak in Almere Poort. Bijna iedere zondag zijn er mensen te vinden, soms wel vijftig man, met een radiografische auto. Dit weekend was uitzonderlijk, daar er voor de eerste keer een heuse poging is gedaan om een off-road circuit aan te leggen. Het bleek een geslaagde actie voor de vele aanwezigen.


Linten werden gebruikt voor de randen van het circuit. Initiatiefnemers waren de leden van RC 4 ALL die sinds kort een heuse modelbouwclub hebben opgericht met als doelstelling om alle Almeerse liefhebbers van modelbouw samen te krijgen. Uiteindelijk moet er een vereniging worden opgericht zodat zij in samenwerking met de gemeente kunnen kijken naar de mogelijkheden voor een echt circuit.
Radiografische auto’s worden veelal aangezien voor speelgoed, maar het is werkelijk speelgoed voor volwassenen. De auto’s halen snelheden van ver boven de 100 kilometer per uur. Modelbouw is hobby maar ook echte sport. In de diverse competities overal in de wereld meten de hobbyisten zich met overige liefhebbers van de sport. Er worden zelfs WK- en EK-kampioenschappen gehouden in de diverse klasses.
In Almere is sinds 19 november 2006 een winkel gevestigd die zich richt op modelbouwers. Deze winkel is de huidige steun en toeverlaat voor de leden van de club. De naam van de winkel RC Central staat centraal voor alles wat met RC (radio controlled) te maken heeft. De website van de winkel is onze thuisbasis www.rc-central.nl. Op de website worden alle aspecten van modelbouw besproken als ook de afspraken voor meetings zoals afgelopen zondag. Zij hopen met de club iedereen te kunnen bereiken zodat ze een on- en off-road circuit in Almere kunnen realiseren, zodat ze in Almere serieus verder kunnen met hun hobby en sport. Inschrijven voor de club kan bij RC Central op de Markerkant 1203-08 in Almere Stad.