Schilderijenroof op basisschool 't Zonnewiel "Het is een ramp voor ons allemaal"

18 november 2009 08:00

PARKWIJK - "Het is een ramp voor ons allemaal", zegt Herman Brunen, directeur van Basisschool 't Zonnewiel over de schilderijenroof. In de nacht van maandag 16 op dinsdag 17 november zijn er op de basisschool aan de Bongerdstraat 24 schilderijen verdwenen.


"Het is een ramp, het is verschrikkelijk voor onze kinderen en voor iedereen die er zo zijn best op heeft gedaan", zegt Brunen. Hij verzucht: "Het waren heel speciale kunstwerken…" Elke klas op de basisschool heeft een dierennaam. Begin dit schooljaar hebben een aantal klassen een prachtig schilderij gekregen van hun klassendier. Hester Geerlings, een moeder van school, schilderde alle klassendieren. "Zij heeft er veel werk aan gehad. Dat maakt de diefstal ook zo vervelend." Leerlingen en ouders van 't Zonnewiel zijn verdrietig en geschokt over de schilderijenroof. In elke klas hangt nu een lege lijst in plaats van een prachtig schilderij met dierenafbeelding.

Domper

"Het is zo vreemd ook", zegt een vader van een leerling. "Maandagavond hebben wij ouders samen met de leerkrachten en zwarte pieten nog beide schoolgebouwen versierd voor Sinterklaas." Een moeder valt hem bij: "Ja, het was zo'n gezellige avond en de school is prachtig geworden. Dit is een enorme domper voor onze kinderen."
Brunen beaamt: "Kinderen en leerkrachten zijn inderdaad behoorlijk van slag door deze diefstal." Zijn verzoek: "Als iemand weet waar onze schilderijen op dit moment zijn, neemt dan contact op met basisschool 't Zonnewiel!"