Scholen maandag dicht in verband met code rood

14 februari 2021 20:00

ALMERE - De scholen in het primair en voortgezet onderwijs blijven maandag gesloten in verband met de code rood die het KNMI heeft afgegeven. Online lessen gaan wel door. Ook de noodopvang blijft open. Ook de testlocatie van de GGD blijft tot 12.00 uur gesloten

In de loop van de nacht trekken regenbuien over Almere. Door de vorst ontstaat daardoor maandagochtend verraderlijke gladheid als gevolg van ijzel. Code rood gaat in Flevoland om 5.00 uur in. Dat betekent dat geadviseerd wordt niet de weg op te gaan als dat niet strikt noodzakelijk is. Ook het openbaar vervoer zal ernstige hinder ondervinden.
Volgens het KNMI verdwijnt de gladheid in de loop van de ochtend. Wie maandagochtend toch de weg op moet, doet er volgens Rijkswaterstaat verstandig aan de weersverwachting en verkeersinformatie goed in de gaten te houden en de rijstijl aan te passen: langzaam rijden, afstand houden, niet onnodig van rijstrook wisselen en rustig remmen.

Testlocaties GGD

De corona-testlocaties van de GGD blijven in ieder geval tot 12.00 gesloten. Mensen die een afspraak hebben voor een test of voor een vaccinatie worden gebeld en op de hoogte gebracht.