Scholieren maken het verschil

05 november 2008 08:00

ALMERE - Make A Difference Day (MADD) is vrijdag in de hele stad groots aangepakt. In verschillende wijken zijn scholieren met prikstokken en vuilniszakken gesignaleerd om zwerfvuil tegen te gaan.


Kinderen van Brede School Het Meesterwerk gingen samen met bewonerscommissie Angelo, VVE Het Reliëf en Mooi Zo Goed Zo al het zwerfvuil in de wijk opruimen. Een echte vuilnisman gaf het startsein, waarna de kinderen onder begeleiding van teamleden, ouders en buurtbewoners de wijk in gingen om per groepje een straat schoon te maken. Na afloop kregen de kinderen, ouders en buurtbewoners een traktatie.
De vestiging van Praktijkonderwijs Almere aan de Tom Poesstraat ruimde in de Eilandenbuurt zwerfafval op. Ook is daar het mini-recyclingperron officieel in gebruik genomen en kwamen afvalconsulenten van de stadsreiniging in de klassen vertellen over het scheiden van afval en het nut ervan.
Na het startschot van burgemeester Annemarie Jorritsma op De Meergronden, verrichten leerlingen van de tweede klas allerlei hand- en spandiensten: van kikkerpoeltjes graven tot ouderen helpen in bejaardenhuizen. Vijf eerste klassen van het Buitenhout College gingen in de Regenboogbuurt in Buiten het rondslingerende afval te lijf. De organisatie van MADD en Mooi Zo Goed Zo kijkt terug op een schone en daarmee geslaagde dag.