Schoonmaakactie in Muziekwijk-Noord

09 maart 2011 06:00

MUZIEKWIJK - Bewoners van Muziekwijk-Noord in Almere Stad doen zaterdag 12 maart mee aan de landelijke schoonmaakactiedag. Buurtbewoners uit omgeving van de rotonde Contrabasweg, Youri Egoroweg, Euphoniumweg in Muziekwijk-Noord zetten zich actief in om hun wijk schoner en toegankelijk te maken.


De gemeente steunt het burgerinitiatief en levert prikstokken en vuilniszakken. Aan het einde van de dag worden de volle vuilniszakken door de gemeente opgehaald. Deze actie levert de bewoners naast een schone wijk ook een tegenprestatie op van de gemeente; zij zorgen voor de financiering voor de verfraaiing van de rotonde. Er komen planten op te staan en een kunstwerk zodat de rotonde een mooie blikvanger wordt in de wijk.
Iedereen is weklom om tussen 9.00 en 13.00 uur te komen helpen. Er wordt voor koffie, thee, limonade en iets lekkers gezorgd in de speciaal opgezette 'Koek-en-Zopie' tent aan de Contrabasweg 233. Meer informatie is verkrijgbaar bij coördinator Danielle Hofman, 036-5364532 of j.a.hofman@kpnmail.nl.