Scouting Almere viert eeuwfeestScouten door het stadshart

18 april 2010 14:12

STAD CENTRUM - De ruim achthonderd jeugd- en kaderleden van de verschillende Scoutinggroepen uit Almere vieren zaterdag 17 april in en rond het centrum gezamenlijk het 100-jarig bestaan van Scouting in Nederland onder de naam ‘Scout it Out’. Iedereen kan die dag kennismaken met Scouting.


De opening van dit evenement wordt om 11.15 uur op het Forum verricht door burgemeester Annemarie Jorritsma. Voorzitter Marc Elvering weet dat zijn leden zich enorm verheugen op het evenement. “We hebben er het hele jaar naar uitgekeken. Voor iedereen binnen Scouting Almere is het bijzonder om mee te maken dat de vereniging honderd jaar bestaat. Met elkaar laten we Almere op een uitbundige en feestelijke manier laten zien dat we er zijn, wat we doen en waarom we dat doenߪ Daar krijg je kippenvel van.”
De scouts volgen een speurtocht door het stadshart en door het centrum worden op verschillende locaties stands geplaatst. De activiteiten zijn verdeeld over verschillende locaties: Esplanade, Forum, Stadhuisplein, Grote Markt, Belfort, Diagonaal, Stationsplein en Brouwersplein. Op het Weerwater wordt met boten gevaren.

Keurmerk
De Almeerse Scoutinggroepen hebben voor deze Scout it Out-activiteit het Keurmerk100 van Scouting Nederland ontvangen. Dit keurmerk wordt verleend aan activiteiten waarbij op een positieve wijze wordt laten zien wat Scouting is.
Kijk voor meer informatie op: www.almerescouting.nl en op www.100jaar.scouting.nl.