ScubaCity Almere: de wetsuitspecialist van Flevoland

05 juni 2010 07:00

DOEMERE - "Acht jaar geleden startten we hier in Almere Buiten met een duikwinkel", vertelt winkelmanager Bas Slingerland van ScubaCity Almere. "Wat destijds begon met alleen duikmaterialen is nu uitgegroeid tot een winkel met de grootste collectie wetsuits van Flevoland en Noord-Nederland! Dat had ik toen nooit kunnen bedenken."


De laatste jaren is de populariteit van het kitesurfen, wakeboarden, jetskiën en golfsurfen ontzettend toegenomen. "Niet zo raar natuurlijk, want het zijn extreem gave sporten!", zegt Bas. "De mensen die deze sporten beoefenen krijgen een enorme kick."
Elk van deze sporten stelt specifieke eisen aan de kleding die daarbij gedragen moet worden. "Het wetsuit zorgt voor bescherming en warmte. Met merken zoals O'Neill, Mystic, Quiksilver en RipCurl kunnen we al deze sporters voorzien van het juiste pak. Of het nu winter of zomer is: we hebben voor elke type sport en klimaat het juiste pak. Uiteraard hebben we ook de benodigde accessoires voor deze sporters zoals schoenen, handschoenen, drijfvesten en UV-protectieshirts."
Maar ScubaCity heeft méér dan alleen wetsuits. Ook voor de mensen die het wat rustiger willen doen in het water is er voldoende te vinden bij ScubaCity. "Ga je bijvoorbeeld snorkelen deze vakantie dan kun je bij ons terecht voor het grootste assortiment snorkelspullen van Nederland! Snorkelen is fantastisch zeker als je dit jaar naar de Middellandse zee gaat om daar je vakantie te vieren."

UV-shirts

Dit jaar belooft een warme en hete zomer te worden. "Om je goed tegen het verbranden door de zon te beschermen zijn er speciale shirts ontwikkeld. Deze shirts hebben een UV-filter van 50 en worden door het kankerfonds aanbevolen te dragen als je gaat watersporten of een lange tijd in de zon gaat verblijven", vertelt Bas. "Een ruime collectie tref je aan bij ScubaCity Almere."
ScubaCity Almere

In Megastore Intersport DoeMere
Washingtonstraat 172
1334 LW Almere Buiten
036-5290925
www.scubacity.nl