Sedoc ook Sportman van Flevoland

09 februari 2010 10:30

ALMERE - Hordeloper Gregory Sedoc is opnieuw gekozen tot Sportman van het Jaar in Flevoland. Vorig jaar won hij de titel ook al. En vorige week werd de Almeerder ook in zijn eigen woonplaats gekroond tot sporter van het jaar. Ook de Almeerse sportploeg van het jaar, Almere Magpies, werd uitgeroepen tot Flevolands beste ploeg. Evenals Mike Ketellapper (amateur sportman) en de FlevoPhantoms (amateur sportploeg) en Marcel Smouter (sporter met beperking)


De Flevolandse Sportverkiezingen werden gehouden in theater Agora in Lelystad. Onder toeziend oog van vele ex-olympiërs van binnen en buiten Flevoland werden de prijzen verdeeld. Dione de Graaff had de presentatie in handen.
De afgelopen twee maanden kon er door de bewoners van Flevoland gestemd worden op de genomineerden via de website Sportief Flevoland.nl. Die stemmen, samen met de stemmen van de Flevolandse Sportpers en de Topsportpashouders van Flevoland gaven uiteindelijk de volgende uitslag:
Sportman van Flevoland 2009 is atletiekman Gregory Sedoc uit Almere. Sportvrouw van Flevoland 2009 is turnster Céline van Gerner. De jonge atletiekbelofte Corinne Nugter is Sporttalent van Flevoland 2009. Met de titel van Sportploeg ging het eerste herenteam van de Almere Magpies aan de haal. De titel Amateursportman van het jaar ging naar wakeboarder Mike Ketellapper en Amateursportvrouw werd de Karateka Priscilla Baak. De Amateursportploeg van 2009 is het American Footballteam van de Flevo Phantoms en Sporter met een beperking is badmintonner Marcel Smouter.
De winnaars ontvingen een fraai beeld van kunstenaar Frans van der Ven en een cheque uit handen van gedeputeerde John Bos. Ook alle winnaars van de gemeentelijke verkiezingen werden door Bos in het zonnetje gezet en ontvingen een speciale gravure. De avond werd georganiseerd door Sportservice Flevoland in opdracht van de provincie Flevoland.