Seminar Braziliaans jiu-jitsu bij Kaishin Almere

06 oktober 2009 09:41

BUITEN - Afgelopen weekend was er bij Kaishin Almere een seminar en trainingsweekend Braziliaans jiu-jitsu.


Op uitnodiging van Henk Heneweer (Team Agua/Kaishin) kwamen Ricardo Da Silva en Tim Radcliffe vanuit Engeland over om trainingen Braziliaans jiu-jitsu (BJJ) te geven. Ricardo is trainer van vele BJJ en MMA-vechters en runt zijn eigen club in Engeland. Trainer Henk Heneweer reist regelmatig naar Engeland om bij Team Nova Forca BJJ te trainen.
Het werd een geslaagd weekend. Ricardo gaf een gastles voor de kinderen, die het geweldig vonden om van hem les te krijgen. Daarna waren de volwassenen aan de beurt die, na een stevige warming-up, vooral de basistechnieken trainden. Zoals gebruikelijk bij Braziliaans jiu-jitsu werden de laatste dertig minuten afgesloten met randori (Ne-Waza). Op zaterdag duurde de training drie uur, een gedeelte grappling en een gedeelte Braziliaans jiu-jitsu (Gi). Ook toen begon de training met een stevige warming-up, gevolgd door basic Take-Downs en Passing The Guard.
Kaishin doet regelmatig mee met BJJ en grappling-toernooien, vandaar dat een trainingsweekend een waardevolle aanvulling kan zijn naast de regelmatige trainingen die de leden van Kaishin volgen. Kijk voor meer informatie over Braziliaans Jitsu-Jitsu op www.kaishin.nl of www.kaishin.hyves.nl.