Simone van der Kruis scoort voor milieu

18 december 2009 10:14

ALMERE - De Almeerse Simone van der Kruis is de gelukkige winnares van een VVV-irischeque. Zij viel in de prijzen door mee te doen aan de landelijke campagne 'Lege batterijen? Lever ze in en WIN!' van Stichting Batterijen (Stibat). Met haar deelname bewijst de Almeerse zichzelf en het milieu een uitstekende dienst. Vorig jaar werd uit ingeleverde lege batterijen circa 200.000 kilo bruikbare metalen teruggewonnen.
"Leuk dat ik nu ook een keer een prijs win, maar het is voor mij niet de reden dat ik meedoe!", aldus de enthousiaste winnares. "Al meer dan vijf jaar lever ik jaarlijks tussen de 10 en 50 lege batterijen in. Mijn belangrijkste motivatie om mee te doen aan deze actie is, ik draag graag bij aan een schoon milieu."
Door lege batterijen in te leveren, maakt iedereen het gehele jaar door kans op het winnen van een van de honderden prijzen. Daarvoor moeten naam, adres en telefoonnummer op een briefje geschreven worden en samen met tien lege batterijen in een zakje worden gestopt. Dit zakje kan in de inzamelton of box bij één van de ruim 17.000 deelnemende supermarkten en andere winkels worden gedeponeerd. Inleveren kan ook bij het gemeentedepot of de chemokar.
Elke maand is er een trekking uit de door Stibat opgehaalde zakjes met batterijen. Het maandelijkse prijzenpakket bestaat uit een reischeque van € 2.000 en vijftig VVV irischeques van 50 euro. Informatie: www.legebatterijen.nl.