Sint Almere organiseert Sinterklaasfeest

02 november 2011 08:39

STAD CENTRUM - Kinderen waarvan de ouders staan ingeschreven bij het Budgetbureau Almere kunnen woensdag 30 november toch Sinterklaas vieren dankzij Sint Almere, een onderdeel van Stichting Vul een Kinderhand. De stichting zoekt nog donateurs.


In Almere leven 7700 kinderen onder de armoedegrens en de stichting laat een aantal van deze kinderen ook dit jaar niet buiten de stoomboot vallen. De kinderen die in aanmerking komen ontvangen van het BBA een uitnodiging en mogen woensdag 30 november naar gebouw De Voetnoot komen. Daar krijgen ze een fantastisch feest en ontmoeten ze de Sint en zijn pieten. Natuurlijk mogen ze ook een cadeautje uitkiezen uit de schatkamer van de Sint. Na afloop is er voor alle kinderen een oliebol, op te halen bij de oliebollenkraam op de markt. Leerlingen van de Meergronden zetten zich ook dit jaar weer in voor Sint Almere. Twintig leerlingen van de school maken kleine schatkistjes tijdens de les houtbewerkingen.

Vriendje voor een tientje

Niemand wil dat een kind buiten de stoomboot valt. Om het Sinterklaasfeest voor deze kinderen mogelijk te maken doet de Stichting Vul een Kinderhand daarom een beroep op de Almeerse burgers en bedrijven. Voor slechts 10 euro wordt een donateur ‘vriendje voor een tientje’ en kan een kind het Sinterklaasfeest vieren. Het is ook mogelijk om een cadeautje ter waarde van 5 euro te doneren of zelf speelgoed in te brengen. Natuurlijk moet zo’n cadeau wel in nieuwe staat zijn. Voor bedrijven zijn er sponsormogelijkheden. Om de schatkamer aan te kleden zoekt Sint Almere nog decoratiemateriaal. Voor meer informatie: http://www.vuleenkinderhand.nl