Sinterklaas zet voet aan wal in Almere

11 november 2009 13:01

ALMERE - Sinterklaas en zijn pieten zetten zaterdag 14 november voet aan wal in Almere! Om alle kinderen van Almere de kans te geven de Sint van dichtbij te zien, komt hij dit jaar op drie plekken in de stad. In Almere Haven, het stadscentrum en een week later in Almere Buiten.


Almere Haven

Op zaterdag 14 november start om 11.00 uur het programma in de Havenkom van Almere Haven, waarna de Sint rond 12.00 uur zal aanmeren aan de kade. Burgemeester Annemarie Jorritsma verwelkomt de Sint. Sinterklaas loopt daarna de gehele kade langs om zoveel mogelijk kinderen te zien en handjes te schudden. Daarna stapt hij op zijn paard en loopt de gehele Sluiskade weer terug om uiteindelijk op het podium te vertellen hoe de reis is gegaan naar Nederland.
Na het optreden op het podium vertrekken Sinterklaas, de zwarte pieten en de burgemeester richting het stadscentrum in Almere Stad. Er is in Almere Haven daarna dan nog het één en ander te doen voor kinderen en hun ouders op de Markt, voor het gebouw Corrosia.
Stadscentrum

In Almere Stad begint op 14 november om 14.00 uur een leuk voorprogramma op het Forum, voor de bioscoop Utopolis, met dansscholen, acrobatische pieten en zangpieten. Om 15.00 uur komt de Sint op het podium. Nadat hij alle kindjes toegesproken heeft, gaat hij mee in een leuke optocht met onder andere een treintje, pietenband en vele pieten. De tocht gaat door het nieuwe deel van het stadscentrum, om rond 16.15 uur weer te eindigen op het podium op het Forum.

Almere Buiten

Traditiegetrouw pakt Sinterklaas een week later de trein naar Almere Buiten. Hier komt hij om 11.43 uur aan op het station. De Sint en zijn pieten lopen vervolgens een rondje door het centrum van Almere Buiten en DoeMere. Ook daar is van alles te doen voor kinderen en natuurlijk hun ouders.

Meer informatie over Sinterklaas in Almere: www.sinterklaasinalmere.nl of www.almere.nl/evenementen.