Sinterklaasfeest op EchnatonIllusionist ontvangt Sint tijdens 'Sint Illusions'

10 december 2008 08:00

ALMERE - Hoe kan Sinterklaas anno 2008 precies weten wat je verlanglijstje is? Hoe weet hij of je wel lief genoeg bent geweest? Deze en andere vragen werden beantwoord op vrijdag 5 december op scholengemeenschap Echnaton. Illusionist Theo Okoto gaf met zijn show 'Sint Illusions' inzage in het vakmanschap van Sinterklaas.


"Alle 1450 leerlingen en medewerkers zullen versteld staan van de veelzijdigheid van Sint Nicolaas", aldus Okoto voorafgaand aan het optreden. En dat deden de leerlingen ook.
Voorafgaand aan de show 'Sint Illusions', dat de Almeerse illusionist Theo Okoto gaf op vrijdag 5 december, hebben de leerlingen gestreden om de hoogste eer met het internetspel 'Sint - The Battle'. Elke dag verscheen er op de website van Echnaton, www.echnaton.nl, een opdracht waarna zoveel mogelijk klasgenoten en mentoren hun antwoorden moeten mailen naar Sinterklaas.
De hoofdprijs is een avondje wokken met de hele klas, inclusief mentor(en). De winnende klas was klas HV2A, van mentor Martijn Schipper. Een opmerkelijke prestatie, want het was deze klas die vorig schooljaar ook al de Echnalympics 2008 won.
Echnaton besteedt veel aandacht aan cultuur. Sinterklaas wordt elk jaar groots gevierd, compleet met optredens van leerlingen. Uiteraard ontbreekt dan de goedheiligman zelf niet.