Slagerij Verhoef wint prijs met ambachtelijke producten

09 oktober 2009 07:00

HAVEN CENTRUM - Slagerij Verhoef maakt zelf op ambachtelijke wijze worst en niet onverdienstelijk. Tijdens de Nationale Slagers Vakwedstrijden in Utrecht heeft Slagerij Verhoef namelijk vier hoofdprijzen gewonnen met hun eigen gemaakte producten: de Carpaccio Ossenworst, Amsterdamse Leverworst, Gelderse Gekookte Worst en de Vleessalade.


De jury, bestaande uit deskundigen uit het slagersvakonderwijs en consumenten, beoordeelde de producten op vorm, smaak, kleur, samenstelling en vaktechniek. De Old Amsterdamse Ossenworst werd bekroond met het hoogst haalbare aantal punten: goud met ster.
Ambachtelijke slagers Cor en Gerwin en slagersleerling Mark maken al jaren hun eigen vleeswaren. Om deze unieke kwaliteit te maken gebruiken zij hun eigen recepten en methodes. Dat geeft de zelfgemaakte ambachtelijke vleeswaren hun bijzondere smaak.
De ambachtelijke slagers kunnen van de zelfgemaakte vleeswaren precies vertellen hoe en waarvan ze zijn gemaakt. Omdat de slagers werken met natuurlijke grondstoffen en de producten ambachtelijk produceren is het mogelijk dat niet elke ham of worst precies dezelfde vorm heeft. "Het maken van ambachtelijke producten is en blijft tenslotte handwerk", aldus de ambachtelijke slagers van Slagerij Verhoef.

Slagerij Verhoef

Kruisstraat 68
1353 AP Almere Haven
036-5317948