Slecht weekend voor Magpies

20 juni 2010 08:41

SPORTPARK FANNY BLANKERS-KOEN - Tweemaal een 'close' verlies, tegen ADO Den Haag. Met het kleinst mogelijke verschil. Eén punt. Toch leidt het ertoe dat de Magpies nu hekkensluiter zijn in de hoofdklasse.


Door Hans Jansen De Vries

Het had beide games net zo goed andersom kunnen zijn. Misschien ook wel moeten zijn. Het verschil met de naaste concurrentie is marginaal. Het is allemaal wel heel jammer en ook bijzonder vervelend. Het brengt de ploeg best in een lastig parket. Temeer daar de stichting Almere Magpies wekelijks organisatorisch en financieel moet zien rond te komen. En dat met verve probeert en daar nog steeds in slaagt. Maar waarbij zij in Almere wel meer steun verdient.
Het is nu letterlijk en figuurlijk knokken en strijden voor het behoud in de hoofdklasse. Zaterdag was de USA-pitcher van ADO de grote 'sta in de weg' voor de slagploeg van de Magpies. Zondag in eigen huis kwam de ploeg sterk terug na de snelle 0-3 achterstand onder meer door een strakke homerun. De verdediging hield verder knap de nul en in de zesde slagbeurt scoorden de Magpies de verdiende 4-4. Maar op de 'momenten suprème' blokkeerde de aanval en profiteerde ADO alsnog.