'Slechte voeding leidt tot steeds meer klachten'Eigenaar Etos Buiten neemt afscheid

29 januari 2010 08:00

BUITEN CENTRUM - Gijsbert van der Weide neemt volgende week na 16 jaar afscheid van de Etos aan het Noordeinde in Buiten. De eigenaar bedankt, samen met zijn vrouw Yvonne, zijn vaste klanten met een aardige attentie. Van der Weide wil zich richten op de kennis van vitamine- en mineralensuppletie en het eetgedrag van mensen.


"In de afgelopen 32 jaar heb ik gezien hoe het aantal mensen met klachten als dyslexie, ADHD,darmklachten of allergieën toeneemt. In het begin kwam er in het hele seizoen één klant met zonneallergie, nu zijn dat er soms drie op één dag. Ik wil graag mensen helpen en de oorzaak achterhalen."
Van der Weide ging orhomoleculaire geneeskunde en PNI studeren. "Heel fascinerend. Ik ontdekte dat mensen vaak vergeten zijn hoe ze gezond moeten eten en hoe ze dat eten moeten bereiden. Kinderen krijgen steeds minder vitaminen binnen. Dat leidt tot dergelijke klachten. Er is een duidelijk verband. Ik wil in de toekomst een praktijk beginnen waarin ik mensen met dit soort problemen kan helpen."
Toch neemt Van der Weide op 1 februari met pijn in het hart afscheid van zijn Etos. "Over een aantal maanden verhuist de winkel naar het oude pand van Albert Heijn aan het Globeplein. Het assortiment wordt iets anders, maar het team blijft hetzelfde. Alleen zijn mijn partner Yvonne en ik er vanaf 1 februari niet meer bij. Dat zal best pijn doen, want veel inwoners van Buiten kennen ons goed na al die jaren. Vandaar dat wij vrijdag en zaterdag de klanten een fleurige attentie willen meegeven."

Etos Buiten

Noordeinde 259
1334 BN ALMERE BUITEN
036-5372447