Sloeproeiteam kan competitie aangaan

28 maart 2010 19:46

ALMEERDERZAND - De roeiers van het team Sloeproeien Almere kunnen dit seizoen officieel meedoen aan wedstrijden. De whaler, De Waternimf, heeft in Stavoren de sleepproef doorstaan.


Eind 2009 werd De Waternimf uit het water gehaald bij Marina Muiderzand om het winteronderhoud te kunnen uitvoeren. Na hard werken werd begin maart afgereisd naar Stavoren voor de sleepproef die uitwijst of de boot wedstrijdklaar is. De Waternimf doorstond de test waardoor het roeiteam mag meedoen aan de wedstrijden in het land.
De komende weken wordt de buitenkant van de boot nog onder handen genomen. "Het mooie is dat we met vereende krachten toch met de weinige middelen die we hebben steeds een stapje verder komen en samen een mooi team aan het opbouwen zijn", zegt Peter Bouwman van Sloeproeien Almere. "Naast ons huidige team zijn nieuwe roeiers en leden natuurlijk altijd welkom."
De club gaat dit seizoen naast de woensdagavond en zaterdagochtend ook op maandagavond roeien. Ook dan begint de training om 19.30 uur. Op zaterdag wordt vanaf 9.30 uur getraind.
Op zaterdag 24 april wordt er bij Marina Muiderzand het openingsschot gegeven voor het watersportseizoen 2010. Deze dag wordt georganiseerd door Marina Muiderzand zelf en hierbij geeft het sloeproeiteam een demonstratie. Iedereen is deze dag welkom om mee te roeien. Informatie: www.sloeproeienalmere.nl.