Slowpop remt verkeer af op recyclingperron

28 augustus 2009 07:00

POORT - Sinds de twee gestolen slowpoppen uit Noorderplassen-West duiken de zogenaamde 'Victor Veilig' overal op, lijkt het wel. Harriet Bakker uit Waterwijk dacht meteen aan de gestolen pop toen ze er één tegenkwam op het recyclingperron in Almere Poort. Het bleek hier niet om de gestolen pop te gaan.


De pop op het recyclingperron is wel een exemplaar die met het afval is meegekomen. De beheerder van het perron maakt er dankbaar gebruik van en plaatste hem bij de ingang, om bezoekers er aan te herinneren rustig het terrein op te rijden. Want dat gaat nog wel eens mis. "Mensen moeten hier een heuveltje op en dan afremmen. Sommigen doen dat niet en rijden met een noodgang door naar achter", zegt de beheerder. "Terwijl daar toch gewoon mensen rondlopen om hun afval in de desbetreffende bakken te gooien."
De slowpop staat er al sinds begin dit jaar zegt de beheerder. "Ik heb het artikel ook gelezen, maar deze pop kan het niet zijn. Deze stond er al voordat die pop in de Noorderplassen gestolen was."
Olga Vontsteen, bewoonster van Grootzeil in Noorderplassen en verantwoordelijk voor de slowpoppen in haar straat, is nog één pop kwijt. "De poppen die ik nog heb zetten we 's ochtends buiten en halen die 's avonds weer binnen. Dat moet wel."