SMOA en the Mall krijgen 30.700 euro van het Oranje Fonds

25 februari 2010 08:00

ALMERE - De Stichting Multiculturele Organisatie Almere (SMOA) heeft ruim dertigduizend euro gekregen van het Oranje Fonds. Daarmee kan de SMOA aanpassingen laten doen in de keuken van het jongerencentrum The Mall in Muziekwijk.


Het Oranje Fonds stimuleert ontmoetingen tussen mensen en benaderde onder de naam 'Toplocaties in actie' bestuurders en gebruikers van dorpshuizen, buurthuizen en andere ontmoetingsruimtes uit het hele land. De vraag was: kom met een idee om van de eigen ontmoetingsruimte een Toplocatie in Actie te maken. Uit het hele land kwamen ruim 250 ideeën naar voren. Stichting YfC 'The Mall' deed samen met de SMOA mee. Ze ontvingen 30.700 euro van het Oranje Fonds om aanpassingen te doen aan de keuken van het jongerencentrum in de Muziekwijk. De huidige keuken is eigenlijk ongeschikt voor de activiteiten van SMOA en de andere partijen. Er is maar één kookunit; met meerdere mensen koken is daarom lastig.

Kookworkshops

Glen Leeuwin, voorzitter van SMOA is heel blij met het gift: "Het is fantastisch! We kunnen de keuken nu grondig laten verbouwen." SMOA geeft met regelmaat multiculturele kookworkshops in het jongerencentrum. "Deze uitbreiding betekent dat SMOA-jongeren multiculturele dinertjes voor ouderen en diverse kwetsbare groepen, die ver van de jongeren afstaan kunnen gaan verzorgen."
Jongerencentrum The Mall is ook blij met de samenwerking met SMOA. Mark Zeldenrust, teamleider The Mall: "De ruimte was gewoon veels te klein. Bovendien is de vraag naar deze kooklessen groot. En het is prachtig als de etentjes voor diverse doelgroepen zoals bejaarden, politie, familie en docenten nu uitgebreid kunnen worden."