Snelle tijd op 15 kilometerPrachtige weersomstandigheden tijdens 30 van Almere

01 oktober 2008 07:00

ALMERE - Onder prachtige weersomstandigheden is afgelopen zondag de 30 van Almere verlopen. De zon scheen uitbundig maar het werd nooit te warm voor de 1.400 deelnemers die zich aan de start hadden ingeschreven. De organisatie kijkt dan ook met tevredenheid terug op het evenement.


Organisator Arthur Eijpe was maandagochtend 'moe maar voldaan'. "Aanvankelijk viel het aantal inschrijvingen wat tegen, maar op zaterdag hebben zich nog veel mensen ingeschreven. Uiteindelijk kwamen we op 1.400 lopers uit. Dat is minder dan vorig jaar, maar zeker heel acceptabel."
Winnaar op de belangrijkste afstand, de 30 kilometer, werd de Belg Stijn Fincioen die een tijd van 1.38'28 noteerde. "Een heel behoorlijke tijd", vind Eijpe. "Maar geen parcoursrecord zoals vorig jaar, toen we wat snelle Kenianen hadden meelopen."
Bij de dames won Agnes Hijman uit Mijdrecht in een tijd van 2.00'25.
Meest in het oog springt echter de winnende tijd op de 15 kilometer. Richard Kipkoech Lagat won die afstand in 44'45. Hij had daarmee en zeer ruime voorsprong op Fransua Woldemariam uit Huizen die tweede werd in een tijd van 48'26. Op zijn beurt had Woldemariam weer een zeer ruime voorsprong op de Almeerder Tim Lohmeijer die brons won in 55'40 en daarmee dus bijna elf (!) minuten na de winnaar de meet passeerde.

Complimenten

Eijpe kijkt derhalve met veel plezier terug op het evenement. "Van de lopers kregen we veel complimenten en eerlijk gezegd is het ons daar ook om te doen. Zo is het traject goed uitgezet, was er voor iedereen een banaan en stonden in Sporthal Buiten zeventien masseurs klaar voor de deelnemers. Daar is ook goed gebruik van gemaakt."
Als extra service staan op dit moment op de website www.de30vanalmere.nl ook de foto's van het evenement. Eijpe wil nog niet vooruitlopen of er volgende jaar nog wijzigingen worden aangebracht. "Eerst gaan we evalueren. Maar één ding staat vast: de 30 van Almere wordt ook dan gelopen in de laatste week van september."