Sociale vaardigheidstraining voor 8 tot 12 jarigen

25 januari 2012 06:00

LITERATUURWIJK - Wegens grote vraag organiseert Almer ook in februari de training Sociale vaardigheden voor kinderen van 8 tot 12 jaar. De training is bedoeld voor kinderen die het reguliere basisonderwijs volgen en ‘onhandig’ zijn in de contacten met anderen. Ze maken bijvoorbeeld moeilijk vrienden, pesten of worden gepest en zijn snel boos of verdrietig.


De training wordt gegeven door twee zeer ervaren opvoedadviseurs van Zorggroep Almere en bestaat uit tien bijeenkomsten van anderhalf uur. Er zijn ook twee ouderbijeenkomsten. Het doel van de Sociale vaardigheidstraining is onder meer het opdoen van positieve ervaringen in het aangaan van sociale contacten en het ontwikkelen van meer zelfvertrouwen en het herkennen van eigen gedachten, gevoelens en gedrag en die van anderen. Ook richten de trainers zich met elk kind op het onderdeel waar hij/zij minder goed in is.
Er zijn nog een paar plaatsen vrij in de extra training die start op donderdag 16 februari. De training is van 15.30 uur tot 17.00 uur. De kosten zijn 50 euro per deelnemer. De training wordt gegeven in woonzorgcentrum Archipel in de Literatuurwijk.
Meer informatie is te vinden op www.almer.nl. Geïnteresseerden kunnen zich via een digitaal inschrijfformulier op de website rechtstreeks inschrijven. Telefonisch is Almer bereikbaar via de Zorglijn op telefoonnummer: 0900 - 7755777 (lokaal tarief).