Soroptimistclub organiseert Italiaanse proeverij voor Jeugdcultuurfonds

21 maart 2012 06:00

HOUT – In het voorhuis van de stadsboerderij op stadslandgoed De Kemphaan organiseert de Soroptimistclub Almere samen met Mercato Italiano uit Heerhugowaard zondag 25 maart 2012 van 14.00 tot 17.00 uur een Italiaanse Lenteproeverij. De opbrengst van proeverij komt ten goede aan het Jeugdcultuurfonds Almere.


Allerlei Italiaanse lekkernijen, sauzen, hapjes, olijfolie, warme en koude pasta’s en Italiaanse wijnen kunnen tegen betaling van 10 euro per persoon geproefd worden. Ook zijn alle producten ter plekke te koop.
Met deze proeverij en verkoop maken de Almeerse Soroptimisten het mogelijk dat kinderen uit arme gezinnen uit Almere mee kunnen doen aan culturele activiteiten, over een instrument beschikken en muzieklessen kunnen volgen.
Soroptimisten zijn werkende vakvrouwen die, verenigd in serviceclubs over de hele wereld, opkomen voor verbetering van leefomstandigheden van vrouwen en kinderen. In Nederland zijn 3400 Soroptimisten actief in honderd clubs. Wereldwijd zijn er honderdduizend Soroptimisten.