Soufiane Touzani coacht 300 leerlingen naar de middelbare school

09 maart 2021 10:20

FILMWIJK - De leerlingen van groep 8 van basisschool Caleidoscoop in Filmwijk kregen onlangs een inspirerende les van Soufiane Touzani. Touzani is één van de beroemdste straatvoetballers ter wereld.

In opdracht van de Gelijke Kansen Alliantie (GKA), een initiatief van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, stapte Touzani de klas in. De GKA wil juist in deze tijd aandacht vragen voor de toch al lastige overgang van basisschool naar middelbare school. Touzani bezoekt door het hele land 300 leerlingen van groep 8 op twaalf basisscholen. Een traject dat tot begin volgend schooljaar doorloopt.

Rolmodellen

Naast de GKA en Soufiane Touzani is Stichting IMC Weekend-school partner. De stichting biedt het wekelijkse onderwijsprogramma IMC Basis aan, waarbij rolmodellen uit de maatschappij de kinderen inspireren en motiveren om hun talenten te ontwikkelen. Touzani gaf aan de hand van zijn eigen ervaringen en positieve levenshouding een boodschap af aan de jonge generatie. 'Doelen stellen, geloven in jezelf en nooit opgeven' is zijn boodschap. "Ik heb nu het vertrouwen dat het ook wel goedkomt als mijn droom om profvoetballer te worden toch niet uitkomt", aldus één van de leerlingen van de Caleidoscoop.

Touzani bezocht de school Caleidoscoop in Filmwijk. (Foto: aangeleverd)