SouZ op de bank

25 maart 2009 08:00

MUZIEKWIJK - "Sinds kort nemen we hier bij YfC | The Mall een TV-programma op voor Beneden Peil van Omroep Flevoland", zegt Bechir Sahli, ofwel SouZ. "SouZ op De Bank heet het."


Op eigen initiatief is SouZ, een jongere die al een jaartje of vier in het jongerencentrum in Muziekwijk komt, met dit TV-programma voor de muziekliefhebbers gestart. SouZ: "In dit programma komen bekende en minder bekende muziek artiesten uit Flevoland aan bod. In interviews, clips, cd-introducties, optredens en nog veel meer..."
Elke zaterdag is het programma vanaf 10.18 uur te zien op Omroep Flevoland tijdens de uitzending van BenedenPeil. Daarna wordt het elk uur herhaald om 18 over.
"SouZ staat voor de plek waar mijn roots liggen: Tunesië", zegt hij trots. "Vrienden noemden mij Sousza, 'k heb er SouZ van gemaakt. Het staat voor Snelle Ontwikkeling Uit Zelfkennis. Ik ben iemand die veel ziet, opslaat en vervolgens dat omzet om er zelf beter van te worden", voegt de 23-jarige programmamaker met een glimlach toe. Hij is geboren in Hilversum en opgegroeid in de "wijk van muziek". SouZ werkt fulltime en is daarnaast rapper. "Muziek is voor mij een enorme uitlaatklep: emoties!"

'Dope tracks'

Samen met vijf anderen vormt hij de rapgroep Revolution. "We zijn nu al vijf jaar samen en doen alles wat met muziek te maken heeft. We brengen nummers uit, treden op, maken beatz en werken met jongeren. En nu dan deze tv-show."
SouZ wil uiteindelijk doorbreken in de muziek. "We maken zelf clips. Het gaat nu erg goed qua muziek. Onze clip Van Breek de tent Met Farid en Giorgio is te zien op TMF en Slam. En 'k heb wat internet clipjes gedropt en heel wat nieuwe dope tracks gemaakt!"