Spaar Air Miles voor Stichting AAP

05 augustus 2009 07:00

ALMERE - Met de slogan 'Spaar Air Miles voor Stichting AAP' wil de Almeerse Stichting AAP dit jaar verder op zoek gaat naar spaarders die hun Air Miles willen doneren aan AAP, zodat apen als Fiffi gered kunnen worden.


"Het verhaal van Fiffi is in- en intriest", laat David van Gennep, directeur van Stichting AAP weten. "Chimpansee Fiffi zat bijna dertig jaar lang eenzaam opgesloten op de zolder van een vervallen huis in Parijs. Zwaar overvoed en eenzaam troffen wij haar op die donkere zolder aan." Stichting AAP bevrijdde haar en ving Fiffi op in het chimpanseecomplex in Almere. Van Gennep: "Hier krijgt ze de kundige en liefdevolle verzorging die ze zó verdient!"

Broodnodig

Reddingsacties die de Almeerse stichting uitvoert zoals deze kosten echter veel geld. "Met Air Miles kunnen we dieren zoals Fiffi blíjven redden…" Fiffi staat daarbij symbool voor de chimpansees en alle andere dieren die de hulp van AAP hard nodig hebben. "Want opvang, verzorging, herplaatsing, medische zorg alsmede preventie is helaas nog steeds broodnodig", vindt Van Gennep. "Bovendien, de Air Miles kunnen wij breed inzetten. Zoals voor opvang en herplaatsing, internationale samenwerking en onderzoek, het project Primadomus en voor de steun aan collega-organisaties voor noodhulp aan dieren." Van Gennep besluit: "In deze tijd van recessie is dit dus een sympathieke actie; mensen kunnen kosteloos sparen en iedereen kan meehelpen de dieren te redden en te steunen door Air Miles te sparen."
Voor meer informatie: www.aap.nl.