Spaarkaart voor voorjaarsbloeiersStadshart Almere in bloei

15 april 2009 07:00

STAD CENTRUM - Het stadshart van Almere staat van 15 tot en met 26 april geheel in het teken van de lente. Met een leuke voorjaarsactie en diverse vrolijke activiteiten komen liefhebbers van bloemen en planten helemaal aan hun trekken.


Voor kinderen staat er in deze periode op het Forum een spannend labyrint, waarin zij zelf (of onder begeleiding van hun ouders) hun weg kunnen ontdekken. Een bijzonder avontuur! Op donderdag 16 en vrijdag 17 april zijn er op het Belfort leuke groenworkshops voor basisscholen. Op zaterdag 18 april zijn deze workshops ook toegankelijk voor het publiek: leuk voor het hele gezin. Het weekend daarna, op de koopzondag van 26 april, is er in de Citadel een vermakelijke voorjaarsshow, met vanaf 13.00 uur zingende tuinmannen, steltenlopers en groenspreekuur door een deskundige tuinadviseur.

Sparen voor voorjaarsbloeiers

De winkeliers in de Schutterstraat, Citadel, Diagonaal, Traverse, Donjon, Bordes, Belfort en Forum - kortom, het nieuwe gedeelte van het stadscentrum - organiseren in die periode een leuke voorjaarsactie. Wie een aankoop doet van minimaal 5 euro krijgt een stempel op een spaarkaart, met een maximum van negen stempels per aankoop. Volle spaarkaarten kunnen op vrijdag 24, zaterdag 25 en zondag 26 april tot 14.30 uur worden ingeleverd bij de plantenkraam in de Citadel, naast V&D. Elke volle spaarkaart geeft recht op een vrolijke voorjaarsbloeier.
Kans op mooie prijzen

Bovendien worden onder alle ingeleverde spaarkaarten vijftien mooie voorjaarsprijzen verloot, waaronder een tuin-loungeset, een barbecue en een terrasverwarmer. De prijsuitreiking vindt plaats op zondag 26 april om 15.00 uur in de Citadel. Wie voor een prijs in aanmerking wil komen, dient tijdens de prijsuitreiking aanwezig te zijn. Meer informatie is te vinden op www.stadshart-almere.nl.