Spannend boek voor onder de kerstboom

25 december 2009 08:00

ALMERE - De Almeerse buschauffeur Walter van Geffen is wederom in de pen geklommen. Na een aantal succesvolle jeugdboeken volgt van zijn hand nu een boek voor volwassenen: 'Wraak uit nijd'. Van Geffen: "Met in de hoofdrol een werkloze jongen met een gokschuld van vierduizend euro. Hij besluit op een dag een bank te overvallen…"


Walter van Geffen staat bij een klein publiek bekend als een enthousiast schrijver die de humor niet schuwt in zijn boeken. Ook komen meer dan eens actuele onderwerpen, een greep uit het dagelijkse leven aan bod in zijn boeken. Van Geffen: "Het gaat over een werkloze jongen die binnen een week zijn gokschuld van vierduizend euro moet terug betalen. Maar hij heeft dat geld niet. Daarom besluit hij een bank te overvallen." Net als in andere boeken schurkt tegen deze hoofdpersoon een vreemd en ietwat ongebruikelijk typetje aan; de werkloze jongen krijgt namelijk hulp van een stotterende, schele junk. "Dit vraagt natuurlijk om moeilijkheden en vreemde verwikkelingen. Hij raakt opgesloten in de bank." Door een list weet de hoofdpersoon toch te ontsnappen uit de bank. Van Geffen: "Een spannende achtervolging vanuit Utrecht eindigt in Jamaica."

'Last minute'-cadeautje

Almeerders die nog een 'last minute'-cadeautje zoeken voor onder de kerstboom, hebben met 'Wraak uit nijd' een echt Almeers product in handen. "Ook in de bibliotheek in Stad is het te lenen."
Walter van Geffens boek is te verkrijgen als downloadversie op lulu.com voor slechts 10 euro en als paperback kost 'Wraak uit nijd' 16,36 euro, ook op lulu.com. Ook is het via w.vangeffen@chello.nl te bestellen. De buschauffeur uit Almere geeft het boek in eigen beheer uit .