Spannende slotdag Kies voor Hart en Sport

03 mei 2010 14:12

POORT - Bijna honderd kinderen waren afgelopen woensdag in het Topsportcentrum in Poort aanwezig bij de slotdag van het project Kies voor Hart en Sport Almere. Onder leiding van het HandbalAcademieTeam legden de kinderen een spelcircuit af en ontvingen zij een medaille ter herinnering.


De gemeente Almere vindt het belangrijk dat jongeren aan beweging doen. Het project Kies voor Hart en Sport leert basisscholieren kennis maken met sportactiviteiten. Het project werd georganiseerd door Sportservice Flevoland.
In totaal deden de afgelopen weken 532 Almeerse kinderen mee aan Kies voor Hart en Sport. De Almeerse sportclubs boden 22 cursussen aan, waardoor de kinderen zes weken lang konden kennismaken met bijvoorbeeld judo, mountainbike, rugby, fitness en windsurfen. De kinderen hebben geleerd en ervaren dat sport en bewegen belangrijk is, en hopelijk hebben ze het na kennismaking met een bepaalde tak van sport zo leuk gevonden dat ze lid zijn geworden van een sportclub.
Kies voor Hart en Sport werd woensdag afgesloten met een slotdag. De HandbalAcademie had een spelcircuit uitgezet. Daarna konden de kinderen samen met hun ouders genieten van de wedstrijd HandbalAcademieTeam - Huyser/E&O.