Spannende tweede voorronde Jazz Below The Sea Talent Award

18 maart 2010 08:00

HAVEN CENTRUM - Afgelopen vrijdag vond in Grand Café de Havenkom de tweede voorronde van de Jazz Below The Sea Talent Award plaats. De drie deelnemende formaties waren zeer aan elkaar gewaagd en het niveau was erg hoog. Fajari Thenu werd de winnares van deze voorronde.


Mondharmonicaspeler Martijn Luttmer opende de avond. Hij boeide het publiek een half uur met een meeslepend solo-optreden. Daarna was het de beurt aan Fajari Thenu. Zij werd begeleid door haar broer op gitaar en zong een aantal prachtige nummers. De avond werd afgesloten door de Almeerse band Dear Mister Mudd. Hun mengeling van jazz, blues en funk kon rekenen op warme belangstelling van het publiek.
De jury vond het deze keer erg moeilijk om de winnaar te bepalen. Het niveau van de drie optredens was hoog en de stijlen waren erg uiteenlopend. Toch besloot de jury dat Fajari op 28 mei in de finale mag optreden. De Amersfoortse was blij verrast en werd meteen hartelijk gefeliciteerd door de overige deelnemers.
De derde voorronde is op vrijdag 9 april. Op deze avond treden de Almeerse talenten Jamy Westerveld (dwarsfluit) en Elise de Koning (zang) op. Verder staan een optreden van het Lonneke Lenferink Duo en de Kunstlinie Fusion Band op het programma.
Meer informatie: www.jazzbelowthesea.nl.