Spannende verhalen over heksen, helden, reuzen en riddersDe Tijdgeest spookt door Nederland

10 september 2008 07:00

ALMERE - Heel even is hij op bezoek in Almere: de Tijdgeest. Op zaterdag 13 september, om 13 minuten over 13 kunnen kinderen hem in levende lijve ontmoeten. In Almere bezoekt hij Groene Kathedraal. Speciaal voor Staatsbosbeheer vertelt de Tijdgeest rare, gekke en spannende verhalen die in zijn hoofd spoken.


Stoere jongens en dappere meiden melden zich aan bij de boswachter en gaan op zoek naar de Tijdgeest. Die heeft bovendien een verrassing voor de deelnemers. Maar dan moeten ze wel een paar lastige vragen beantwoorden. En ondertussen maken ze een mooie wandeling door het Kathedralenbos. Uiteraard staat er wat te drinken voor de kinderen klaar en ook de ouders worden niet vergeten.
De landelijke activiteit voor kinderen sluit aan bij de onlangs verschenen wandel- en reisgids 'Parels van Staatsbosbeheer', die deel uit maakt van de reeks Capitoolgidsen. Daarin staan de zestig meest sprekende voorbeelden van sporen van onze voorouders die ze in de natuur hebben achtergelaten. Van forten en boerderijen tot veenweiden en oude beekdalen.

Aanmelden

Aanmelden kan tot 8 september bij de boswachter Herman Hake of Rob Koetsier 036-5384416 of de heer Piet Hopman via mailadres: p.hopman@staatsbosbeheer.nl. Het verzamelpunt is het parkeerplaats aan het eind van het Kathedralenpad in het Kathedralenbos. Als er veel aanmeldingen zijn, zal de Tijdgeest meerdere voorstellingen geven.